JUST DROPPED: Lucky Charm Top Upptäck vårens hetaste top!

Frakt & Leverans

Elly Pistol levererar för närvarande till samtliga länder inom EU, Norge, Schweiz, UK, USA, Kanada, Australien och Japan. Om du vill handla från ett land som inte är listad, vänligen kontakta oss.

Vi erbjuder fri frakt på alla beställningar inom EU som överstiger SEK 499/DKK 590/EUR 65/PLN 370. 

Leveransalternativ, leveranstid samt leveranskostnad ser du i kassan samt längst ner på denna sida under respektive marknad.

 

Information om din beställning

Vi skickar ut en orderbekräftelse via e-post strax efter att du har lagt din beställning. Om den inte dyker upp i inkorgen bör du kolla din skräppost eftersom mail ibland kan hamna där. 

Alla beställningar som görs måndag – fredag (före 14:30 CET) skickas inom 24 timmar från vårt lager i Sverige. Beställningar som görs under helgdagar skickas normalt nästkommande vardag. Särskilda kampanjer (Black Friday/Säsongsrea) kan ta 2-3 extra dagar för orderhantering p.g.a. ökade ordervolymer. 

 

Ändra leveransadress

Dubbelkolla alltid din adress innan du slutför en beställning. Har du råkat skriva in fel adress ber vi dig att så fort som möjligt kontakta oss.


Spåra en order

Så fort ditt paket skickas från vårt lager i Sverige får du ett mail med en spårningslänk där du kan följa din order och se när den anländer till din adress / närmaste utlämningsställe. Observera att spårningsinformationen kan ta cirka 24-48 timmar att uppdateras. Du aviseras per sms eller mail när ditt paket är redo för upphämtning.

Om du inte har fått din spårningslänk inom ett par dagar efter orderbekräftelsen kan du kontakta oss så hjälper vi dig att spåra det. Glöm inte att först ta en titt i din skräppost eftersom mail ibland kan hamna där.

 

Tullavgifter

Elly Pistol är ett svenskt varumärke och beställningar till länder inom EU är tullfria. Undantag är de områden inom EU som inte tillhör EU’s skatteområde (t.ex. Åland) där du som kund behöver vara beredd på att betala lokal moms, tullavgifter och eventuella tilläggsavgifter innan du kan hämta ut ditt paket.

För beställningar med leveransadress utanför EU behöver du som kund vara beredd på att betala mottagarlandets moms, tullavgifter och eventuella tilläggsavgifter. Dessa avgifter står du som kund själv för och vi ber dig kontakta ditt lokala skattekontor om du har frågor.

För Norge, UK, USA och Australien finns möjlighet att handla tullfritt, se specifika tröskelvärden för respektive marknad längst ner på denna sida.

 

Outhämtade paket

Paket som inte blivit uthämtade debiteras 179 SEK som vi drar av från återbetalningen till dig som kund. Denna kostnad tar vi ut för att täcka både utgående fraktkostnad och returfraktkostnad som fraktbolagen debiterar oss. Förutom onödig hantering för oss och en merkostnad för dig som kund, så är det av miljöskäl aldrig bra att skicka försändelser i onödan. Vi uppmanar därför alla våra kunder att hämta ut försändelser från oss så snart som möjligt efter avisering. 

 

Leveranstid samt leveranskostnad per marknad

Sverige

Frakten inom Sverige kostar 49 SEK och läggs på din beställning i kassan. Vi erbjuder fri frakt på alla beställningar inom Sverige som överstiger 499 SEK.

Din order skickas med antingen Postnord varubrev till din brevlåda eller DHL service point till närmsta ombud beroende på paketets vikt och volym. Leveranstiden beräknas till 1-3 vardagar.

Finland (ej Åland)

Frakten till Finland kostar ca 10 EUR och läggs på din beställning i kassan. Vi erbjuder fri frakt på alla beställningar som överstiger 65 EUR.

Beställningar till Finland skickas med DHL Parcel till närmsta ombud. Leveranstiden beräknas till 3-5 vardagar.

Åland

Åland tillhör inte EU’s skatteområde och du som kund behöver vara beredd på att betala lokala tullavgifter och eventuella tilläggsavgifter innan du kan hämta ut ditt paket.

Frakten till Åland kostar ca 10 EUR och läggs på din beställning i kassan. Vi erbjuder fri frakt på alla beställningar som överstiger 65 EUR.

Beställningar till Åland skickas med Fedex Economy. Leveranstiden beräknas till 2-3 dagar.

Danmark

Frakten till Danmark kostar ca 73 DKK och läggs på din beställning i kassan. Vi erbjuder fri frakt på alla beställningar som överstiger 590 DKK.

Beställningar till Danmark skickas med DHL Parcel till närmsta ombud. Leveranstiden beräknas till 3-5 vardagar.

Tyskland

Frakten till Tyskland kostar ca 10 EUR och läggs på din beställning i kassan. Vi erbjuder fri frakt på alla beställningar som överstiger 65 EUR.

Beställningar till Tyskland skickas med DHL Parcel till närmsta ombud. Leveranstiden beräknas till 3-5 vardagar.

Övriga EU

Frakten till övriga EU kostar ca 10 EUR och läggs på din beställning i kassan. Vi erbjuder fri frakt på alla beställningar som överstiger 65 EUR.

Beställningar skickas med DHL Parcel till närmsta ombud. Leveranstiden beräknas till 3-5 vardagar.

Utanför EU (exkl. Norge, UK, USA, Australien)

För beställningar med leveransadress till land utanför EU behöver du som kund vara beredd på att betala mottagarlandets moms, tullavgifter och eventuella tilläggsavgifter. Dessa avgifter står du som kund själv för och vi ber dig kontakta ditt lokala skattekontor om du har frågor.

Fraktkostnader:
- Kanada ca USD 22
- Japan ca JPY 5 200
Fraktkostnaden läggs på din beställning i kassan.

Beställningar skickas med Fedex Economy och leveranstiden beräknas till 6-8 dagar.

Norge

Norska kunder behöver inte betala tull och administrationskostnader när de tar emot sina varor från Elly Pistol.

Elly Pistol är registrerad hos den norska skattemyndigheten (i VOEC-registret) vilket innebär att du som kund betalar norsk moms direkt i vår webbshop. Därmed ska du inte heller behöva betala importmoms när du tar emot dina varor.

Frakten till Norge kostar ca 94 NOK och läggs på din beställning i kassan.

Beställningar till Norge skickas med Fedex Economy och leveranstiden beräknas till 2-3 dagar.

UK

Beställningar till UK som understiger GBP 135 är tullfria.

För beställningar med ett värde av GBP 135 eller mer behöver du som kund vara beredd på att betala lokal moms, tullavgifter och eventuella tilläggsavgifter. Dessa avgifter står du som kund själv för och vi ber dig kontakta ditt lokala skattekontor om du har frågor.

Frakten till UK kostar ca GBP 13 och läggs på din beställning i kassan.

Beställningar till UK skickas med Fedex Economy och leveranstiden beräknas till 6-7 dagar.

USA

Beställningar till USA som understiger USD 800 är tullfria.

För beställningar med ett värde av USD 800 eller mer behöver du som kund vara beredd på att betala lokal moms, tullavgifter och eventuella tilläggsavgifter. Dessa avgifter står du som kund själv för och vi ber dig kontakta ditt lokala skattekontor om du har frågor.

Frakten till USA kostar ca USD 22 och läggs på din beställning i kassan.

Beställningar till USA skickas med Fedex Economy och leveranstiden beräknas till 6-7 dagar.

Australien

Beställningar till Australien som understiger AUD 1000 är tullfria.

För beställningar med ett värde av AUD 1000 eller mer behöver du som kund vara beredd på att betala lokal moms, tullavgifter och eventuella tilläggsavgifter. Dessa avgifter står du som kund själv för och vi ber dig kontakta ditt lokala skattekontor om du har frågor.

Frakten till Australien kostar ca USD 22 och läggs på din beställning i kassan.

Beställningar till Australien skickas med Fedex Economy och leveranstiden beräknas till 7-8 dagar.