CONTENT CREATOR / GRAFISK DESIGNER

Content Creator till Elly Pistol

Vi är Elly Pistol, ett stockholmsbaserat varumärke som designar och säljer street- & activewear online. Vi tar mark både i Sverige och utomlands och med vårt mantra ”Fashion with a purpose” är vårt mål att göra mer än snygga kläder. Vi anser att kvinnor har rätt till en aktiv livsstil som är basen för såväl psykiskt och fysiskt välmående. Därför stöttar vi initiativ för att peppa och möjliggöra träning för kvinnor.

Vi söker nu en ny och driven kollega som trivs med att vara en viktig del av ett litet men snabbväxande bolag med stora ambitioner för framtiden!

 

Kort om oss

Elly Pistol lanserades 2015 och tack vare våra trendiga och kaxiga bomberjackor som snabbt drog till sig uppmärksamhet på sociala medier har vi idag kunder i över 35 länder. Kollektionerna har vuxit snabbt och idag designar Elly Pistol även snygga accessoarer. Våra sociala medier, nyhetsbrev och vår e-handelssajt på Ellypistol.com är oerhört viktiga kanaler för både vårt varumärke och vår försäljning.

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en kreativ och spännande tjänst där ditt huvudsakliga arbetsområde är att skapa content till våra sociala kanaler, vår e-handelssajt på ellypistol.com samt nyhetsbrev. Du säkerställer att det content du skapar följer varumärkesstrategi och grafisk profil samt är relevant, kanalanpassat och skapar högt engagemang bland våra följare och kunder. Då tjänsten är nyinrättad finns det stora möjligheter för dig att påverka ditt arbete och vara med och bygga bolagets contentstrategi.

 

Om dig

Du kommer att trivas med oss om du älskar fart, utveckling och tillväxt i en entreprenöriell miljö med snabba beslut och nära till handling. Du förstår att ett mindre bolag både innebär att man får lösa nitty gritty stuff längs vägen men att det också ger ett stort ansvar redan från start och en möjlighet att växa med bolaget in i framtiden.

Du kommer att vara content-experten i gänget och dina kreativa idéer samt fingertoppskänsla för bild och text fyller våra sociala kanaler och hemsida med härligt content som både inspirerar, engagerar och konverterar. Du gillar att arbeta självständigt och tar gärna egna initiativ till att hitta olika lösningar. Du är van att arbeta med deadlines, är bra på att prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och arbetar strukturerat och noggrant. Du har ett öga för detaljer och vad som är ”on brand”. Vidare så har du ett flexibelt och positivt synsätt och trivs med att arbeta både självständigt och i team.

 

Vi tror att du:

  • Har minst två års arbetslivserfarenhet av liknande roll
  • Har god grafisk kompetens med kunskaper inom Adobe Creative Cloud och fingertoppskänsla för typografi, färg, bild, film, text och animation.
  • Har kommersiell förståelse och är van att arbeta ”digital first” med att skapa både inspirerande content till egna kanaler och konverterande content till ads.
  • Har lätt att lära dig och gärna vill utvecklas brett inom content creation, t.ex foto.
  • Har erfarenhet av att använda nyhetsbrevsverktyg och vana av att både skapa innehåll och mäta utfallet. Har du erfarenhet av Klaviyo är det en stor fördel.
  • Tycker om och har en fallenhet för copywriting. Du löser en vass copy till banners eller till inlägg på Instagram, men kan även producera längre format så som inspirerande artiklar eller anpassade SEO-texter.
  • Talar och skriver flytande svenska och engelska. Om du även behärskar finska så är det starkt meriterande.
  • Har hanterat sociala medier åt företag: sätta strategi, skapa innehåll, analysera engagemang och andra nyckeltal. Stor passion för sociala medier och du håller dig ständigt uppdaterad kring relevanta trender och uppdateringar.
  • Har erfarenhet från liknande D2C brand inom träning och hälsa, mode, livsstil, accessoarer och/eller beauty.
  • Och mest av allt! Du är taggad på att vara med på en spännande tillväxtresa och utvecklas tillsammans Elly-teamet!

Vi är ett effektivt team som stöttar varandra och jobbar mot samma mål. Vi varvar det hårda jobbet med mycket energi, skratt och en skön stämning - det är A och O för att vi ska trivas och kunna nå våra målsättningar! Välkommen till oss!

 

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Elly Pistols huvudkontor i centrala Stockholm. Vi varvar för närvarande hemmajobb med arbetsdagar på kontoret på Roslagsgatan. Du rapporterar till VD Leila Kloo. Tillträde till tjänsten är omgående eller enligt överenskommelse.

Maila CV och personligt brev till jobs@ellypistol.com eller sök via vår annons på LinkedIn. Vi kommer att kalla till intervju löpande så sök gärna tjänsten så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta Diana Selguson, diana.selguson@renevatio.se