mors dag: köp 2 och få 25% off. Använd kod MOM25 Gäller på varor till ordinarie pris t.o.m. 29/5.

ANIMAL RIGHTS

Elly Pistol älskar djur. Även om vi är en liten aktör i en stor modevärld tycker vi att det är viktigt att ta vårt ansvar, inte minst för våra djurvänner.

Djurens välbefinnande bör beaktas i alla delar av vår bearbetningskedja. Allt material som härrör från djur, och som kan komma att används i produktionen av Elly Pistols produkter, måste vara från djur som har behandlats humant och enligt gällande djurskyddslagar och rekommendationer.

Läder, mocka, äkta päls

Vi kallar oss 'Animal Friendly' vilket innebär att vi aldrig kommer att använda läder, mocka eller äkta päls i någon av våra produkter.

Dun och fjädrar

Elly Pistol har hittills inte använt dun eller fjädrar i sina produkter och har inga planer på att göra det. Om vi skulle det så tillåter vi inte att fjäder och dun plockas från fåglar som lever. Alla dun och fjädrar måste tvättas noggrant och steriliseras innan de används i produkter. Dun och fjäder ska komma från fåglar som har fötts upp för köttproduktion.

Merinoull

Elly Pistol har hittills inte använt merinoull i sina produkter och har inga planer på att göra det. Om vi skulle det så tillåter vi inte mulesing, det kirurgiska ingrepp som utförs på Merinofår för att förebygga angrepp från blåflugor. Elly Pistol accepterar endast merinoull som härstammar från gårdar som inte bedriver mulesing.

Angoraull

Elly Pistol har hittills inte använt angoraull i sina produkter och har inga planer på att göra det. Om vi skulle det så tillåter vi endast angoraull som klipps, rakas eller kammas från angorakaninerna. Angoraullen får inte plockas från kaninerna.

 

Mänskliga rättigheter och miljö

Naturligtvis värnar vi också om mänskliga rättigheter såväl som miljön, och vi har en noggrann uppförandekod som gäller alla våra leverantörer. Men eftersom djuren ligger Elly Pistol särskilt varmt om hjärtat tycker vi att det är extra viktigt att visa var vi står som företag när det kommer till djurens rätt.